Nk masuk 17week . Sy ad kecing kotor start hamil sampai skrg tk hilang lg . Cara nk hilangkan ad tip

17week#ingintahu

2 Balas

Lama juga tu. Dah ke klinik dan dpt ubat pun masih tak hilang? Cuba: Minum air secukupnya Vagina hygine care yg betul Saya dulu cuba semua yg diberi petua: Mkn tembikai, nenas, lobak putih,barli apa lg , dh tak ingat dah. masa tu kena sebulan sblm dpt tahu hamil. pergi kk, dpt ubat apa ntah still tak ok. Gi klinik swasta, buat scan dan diberi ubat, ikut je arahan doktor dan patuh mkn ubat, alhamdulillah batu kat kidney pun tak ada dah. Saya makan juga pil himalaya tu, itupun biras bagi. tapi jika hamil ni, better ikut nasihat doktor la. Saya sampai high fever gigil 1 badan kena kencing kotor ni. siap buat test c19 lg.

2y ago

utk hamil, sy tak pasti. jika tak hamil masa tu doktor prescribed antibiotic, painkiller dan lain2 tak ingat dah.

Banyakkan minum air. Tu je. Minum sampai air kencing awak tu jernih. Kalau tak boleh minum air masak, minum lah air manis tp jgn byk sgt dan jgn manis sgt. Selang2 air masak n air manis mcm tu. Saya buat air manis tu buat rasa2 je hehe. Buat air manis tapi tawar sbb tak boleh telan sgt air kosong gitu je. Haha. Try lah semoga ada perubahan