Pre-mature

17th May, Friday. The day itself is full of bless. baby girl 1.64kg was born pre-mature on 34w. now mommy struggle nak banyakkan susu badan cause baby too fragile. done berurut, done consume horlicks but still the same. another ways to deliver more milk?

5 Balas

awal awal ni teruskn je direct feeding. tak perlu pam lagi. awal awal ni memang kita rasa tak banyak and tak cukup sebab dia kerap menyusu kan. tapi sebenarnya cukup je untuk baby kita. sebab perut and usus dia kecil lagi.

5y ago

fighting! 💪🏻

Minum Air Masak Banyak2. Pastu 2 Jam Sekali Pam Susu. Blend Susu dan Kurma Sendri Pastu Minum. InsyaAllah... Saya Fully Bf Alhamdulillah Baby Boy Smpai Hari Ni Cukup Susu. Niat dalam Hati dan berdoa Susu Bdan Banyak.

5y ago

yg tu saya x sure..sbb saya normal x tau czer cmne pntg dia..mgkin minum air secukupnya pastu pam la selalu. susu kurma pon sgt sgt bgos dan makn kurma jugak insyaAllah nanti susu banyak stay positive untuk baby

bila slalu bg susu kt baby susu makin lama makin banyak. baby tidur kita pam. mula2 pam memg skit hari ni 1 onz esok naik 2 onz dan seterusnya

5y ago

huu thankyouu 😭❤

sis try rebus daun betik. minum air tu. inshaallah mmancut² air susu kluar. mau tahan pom 😂

5y ago

ur wc 😁

Minum air rebusan kurma cina/merah Dan longan kering

5y ago

noted, thankyou ❤