Hi akak akak sekalian

15 weeks pregnant, and demam panas, batuk, selsema and sakit tekak. Semalam dah puasa boleh bertahan, tapi keadaan dah mcm kain buruk, melepet je. Esoknya tak puasa takpe ke? Baby first. #firstbaby #seriusnanya #firstmom

7 Balas

dh try test covid tak? jgn jd mcm sy. simptom dh ada. tp sy abaikan. ingtakn demam biasa. tp demam sbb covid. mmg xlarat betul. skrg dh 2 hari sy xpuasa. esok sy try puasa full. semoga dipermudahkan urusan

2y ago

haa kan. skrg ni kalau ada simptom sakit tekak or demam,better cek lah. possibility nk positive covid tu tinggi

Takpe awak. Lita boleh ganti@bayar fidyat. Kalau dah memudaratkan awak dengan baby dalam tu diharuskan utk tak puasa

buat test C19 dulu... niat puasa wajib, tak larat diharuskan berbuka . lps tu ganti puasa pada tahun yg sama

Kalau dah sakit tak perlu pun. Nanti ganti je dgn bayar fidyah. Bila dah sihat nnt boleh cuba puasa balik ye

Hi, awak. Jangan paksa diri untuk puasa kalau keadaan tak mengizinkan. Semoga awak cepat sembuh ya.

Wajib puasa, diboleh berbuka. Nti ganti + byr fidyah.