14 Weeks..

14 Weeks kita bolh tendang an bby tak... Ker 6bulan ke atas??

45 Balas

sy 12week dh rasa dh gerakan baby.. sbb perkembangan baby lagi cepat dari umur dia.. pernah 1days tu pagi prgi kk dgn suami xsempat makan xminum.. bby sepak kuat.. suami pun rasa... dia mcm marah.. and now dh 14 week 3 days mmg rasa sgt.. dan kuat makan... asyik lapar je.. bila tak makan baby akan gerak.. gerakan dia mcm perut masuk angin tapi g tandas xde apa kluar.. sakit dia setempat je

2y ago

Serious leee

Saya start 14w selalu rasa perut mcm berdenyut denyut. Skrg 14w 5d lagi ketara rasa tu kat perut. Tp sy x tau la tu baby atau sy masuk angin sbb anak first so xde pengalaman😅

2y ago

sama laa dgn sy 14w 5d hehe kadang2 rsa prut gerak . anak first jgk ni 🤭

halus jw biasa gerakan tu pasal baby masih kecik lg nanti dalam 20 week mcam tu biasa baru jelas dy punya gerak...tp ikut baby jga la apapun semoga di lancarkan ye...sehat2 mommy n baby

nak tnya kalau 14 mggu 2hri kalau ibu hamil mmng prt tak nmpk besar ye

1y ago

sy pon 14w 2d..blm nampak perut lg..kadang isau bby ok ke dlm perut..hehehe

hai mommy nak tanya sehari dua nie sakit kat sebelah kiri tulang rusuk rasa sakit macam cucuk sampai tulang belakang.. senang cerita senak sampai tak boleh tidur.. kenapa ye

2y ago

Angin sis. Sy pun mcm tu. Beli koyok je tampal tempat xselesa tu.

hai mommy semua nk tya ada x rasa vibrate kat rahim 14w

2y ago

alhamdulillah..dah 2 3hr dah terasa cuitan² kecil, hehehe happy pun ad, sometimes ad jgk rasa mencucuk² tp normal rasanya,kandungan ke 6, insyallah moga baby² smua sihat n trs membesar

sy mengandung kali ke 3.. boleh rasa ke gerakan bayi kurang pasti sebab jarak dengan anak yg sebelum ni 7tahun.. sebab kadang2 sy ada terasa benda gerak sekali sekala bermula minggu ke 13 3hari 🤗

Nak tanye klau dh 14w 3d ni mmg akn rse pedih ulu hati kea ? Sbb ade yg kata bby membesar so dye tolak usus kite ke ats jdi sempit kne mkn dlm kadar yg sikit lau mkn byk nnt xhadam , betul kea ?

Sy 20w dh rsa gerakan halus.. 😅 Skrg dh 28w, semakin kuat tndgan baby.. Kdg tgh sedap tdo pun boleh trjaga dbuatnya.. ❤️

2y ago

klau baby tendang tu rse mcm mna ye?

saya baru je rasa malam semalam. tupun gerakakn halus and mengejut. 14w 2day. anak ketiga

4w ago

sme ank ke 3 jgk😘🙊