Siapa mcm saya

13week still tk boleh mnum air masak minum je muntah dri awl alhan sampai skrg asyik nk teh ais je air yg mnis tak boleh lgsung air masak mcm mna yee…adakh normal bila msuk air minirel auto ketar bdn munth💆🏻‍♀️ #firstbaby

25 Balas

Sy pulak tak boleh minum air manis, rasa loya sangat2. Kadang tu sampai gigil2 tangan, makan coklat pn tak jalan jugak. Boleh telan biskut lemak je kalau dah gigil2. #12weeks

Saya pun pernah tak boleh air kosong. Sbb saya tahu air kosong penting untuk diri dan kandungan, saya minum 3 teguk sekali minum. Paling sikit dapatlah minum 1 liter sehari.

sye x mcm tu.. cuma muntah ble mnum susu je.. bau tu buat loya.. nsihat sye, nak x nak kne usaha jgak mnum air kosong sbb slalu mnum mnis pun x elok utk ksihatan..

ye sama mcm saya jugak, alahan teruk semua benda tak boleh nak telan termasuk air masak, sampai dehydrated jugaklah. tapi teh ais ok je kalau minum tiap hari 🥲

hari tu nurse ade ajar sya Cara Nk minum air masak.. sblm minum letak garam ckit Kat lidah lps tu minum... Puan try lh.

Put some flavor on your drink. Kena usahakan juga minum air putih. Boleh cuba letak slices of lemon. Takut sangkut bila minum air gula.

sy pun mcm sis. Tp skrg boleh minum air mineral ttp biru. Tp kena letak dekat freezer dlu, br boleh. Kalau tak sejuk mmg muntah balik..

saya minum air masak nk muntah je sampai 5 bulan sis, lepastu baru la rasa air masak tu yg paling sedap mcm dulu2 sbelum alahan

elakkan minum air teh sebab air teh jenis caffein. nanti hb awak low lagi susah. nak naikkan hb bukan senang. ikthiar cara lain

Sy pun tak blh nk telan air masak. Coway, cuckoo pn reject.. Tp cuba try minum air mineral. Mcm spritzer,evian dll. #12w