Siapa mcm saya

13week still tk boleh mnum air masak minum je muntah dri awl alhan sampai skrg asyik nk teh ais je air yg mnis tak boleh lgsung air masak mcm mna yee…adakh normal bila msuk air minirel auto ketar bdn munth💆🏻‍♀️ #firstbaby

25 Balas

maybe sis boleh buat macam infused water, letak strawberry ke orange slices ke or any fruits yg sis lalu nak makan. ataupun sis boleh try letak macam pati jus buah, jgn letak gula, bagi ada flavour sikit air tu. saya pun tak boleh nak minum air kosong asyik mual cuma tak muntah je. saya letak pati pomegranate dalam air bagi lalu sikit minum. bahaya juga tu kalau minum air manis je, takut nanti boleh kena diabetes pula huhu 😊

ye sye kne masa awal pregnt utk kehamilan yg ke3 ni, lain mcm alahan nye. lps tu bdn jd kurg air and selalu sakit kepala, nurse ajar minum air letak lemon atau buat sirap tanpa gula , supaya byk minum air , alhmdullilah dah 27weeks dah bole minum air byk dah skrg 😊

sy pn mcmtu tp sy fikir tkpelah asalkan ade air masuk badan, mmg nk air manis je. air masak mmg nk muntah, makan ubat pn dgn air manis. jus oren kdg tea o ais. nurse kk bg ubat veloxin okee skit rase. sis try la mntk veloxin kt nurse kk. klau tkde cari farmasi

Ada orang memang terok alahannya... sabar lah sis... minum je...kalau muntah minum je balik...janji ade serpihan2 air masok Dalam badan... susah kalauxde makanan dgn air waktu mengandong ni... risiko... ulang je slow2... Kang tak mkn tak minum teros bahaya...

sy pon mcm awk skg..tp sy da 16w+..mse 9w aritu alah teruk..skg da xde..tp jd mcm awk tu klo syg mkn pil zincover bgon2 pg..mmg mual bwk smpi ke mlm..air msk sy x bole minum da..nk munth..kne minum manis bru kurg 🥴

sy 14w pn mcm awk tp sy buh ais batu..mnum sejuk2 bru boleh msuk..dri awal preggy smpai skrg sy mnum air sejuk jee...mnum susu pn buh ais batu..xpn awk try letak sirap ke sunquick ke tanpa gula..asal ada perisa jee..

Emm sama lh mcm dulu, sis cuba cari air masak yg boleh minum. kena try sis insha Allah nnt jumpa..Macam saya boleh minum coway je, yg lain sume muntah. Kalau nak bejalan, mmg isi air coway banyak2 dlm botol.

saya dr awal hamil sampai 8 bulan kandungan alhan teruk.. minum milo ais makan nasi xmahu.. sampai berat bdn 17 kg hilang tp alhamdulillah la ank ok jer beranak pun senang jer baby pun normal je..

try minum jus buah sis.. atleast Ada vitamin.. kalau minum air teh Ada caffein.. 13week msih awal.. Dr sya pesan minum Dan makan je apa nk.. dh smpai 5 bulan ke atas pelu kurangkan minum manis

sis kena pergi klinik mintak ubat alahan, ubat loya.. saya pernah alami alahan muntah teruk.. doktor kk bagi ubat so saya makan dah okay kurang muntah boleh minum air masak bnyk2..