Keguguran buat kali ketiga

11/11-ada kluar ketulan drh tp xbyk..2,3 ketul..kecik2 jaa.. 12/11-dlm kul 9pg dok rs mcm nk berak...p jamban,cangkung trus kluar seketul nasib baik xjtuh dlm jamban..husben heran p jmban lama2 kenapa...dia mai tgk darah turun xbrenti...bgun berdiri drh turun mcm ayaq...bila cangkung kluar ketul2...terus siap2 p kecemasan...smpai kecemasan,ambik drh pastu jumpa pakar o&g,scan pastu doc trus tarik kluar balance kntung y tertinggal...leas kluar semua rs lega...xda sakit ari2 dh..lepas tu check in hotel 5star seragam pink.. 13/11-scan skali lg,masih ada sisa kntung y tertinggal...terus tolak masuk dewan bedah cuci rahim...sekejap je proses cuci rahim 4minit jaa...pastu masuk wad kejung 6jam tggu ilang ubt bius.. 14/11-doc mai round bgtau boleh balek...rs lega sgt2...doc bg appointment utk cek drh sbb 3kali keguguran..doc nk cari punca... Mudah2an ada rezeki sy utk mengandung kali y ke4...doakan sy...

5 Balas

sma mcm sy sis,ttc9y ,pcos gugur 3x,. follow up o&g .ikut kn sy dh nk start iui,tp dgn izin Allah sy pregnant tnpa mkn ubt,last period bln8,. msa kndungan sy 6week ada appointment dgn o&g doc trus buat blood test utk APLS,n refer sy pd pakar rhomatology jga,. n results 1st kluar agak tinggi ,doc xdpt sahkn lg sy ada APLS,sbb nk confirm kn kna ambik 2kli blood test dlm msa 6bln.tp dsbbkn sy dh mngndung doc trus on kn ubt cair darah mkn ,ubt cair darah cucuk hingga nk bsalin nnti, duphaston hingga 16week,. alhamdulillah kndungan sy 13w3d hrini, msih kuat & xde apa² prndarahan. prkmbangan bby pn alhamdulillah mbsr mngikut usia, sy fhm sgt apa yg sis rsa, nk mngndung lg pn ada rsa fobia, skrng pn sy msih xpcya,kndungan sblom ni ni pn smua xlbih 10w. sis doa bnyk² ye moga stu msa yg tepat Allah akn kurniakn ank buat sis. Aamin

10mo ago

amin..tq sis...bln 2 tahun depan kena buat blood test dan jumpa pakar...semoga ada rezeki sy dn suami...

Sy bru gugur kali kedua.. Minta refer pakar.. Doktor ckp tk perlu sb bru 2x..hmmm..tak kan nak tggu smpai 3x baru nk refer pakar.. Pnglmn gugur kali kedua ni sakit dia mmg sabiji mcm nk beranak.. Yg pertama rasa senggugut biasa je.. Kalini smpai doktr terpaksa pecah kan ketuban sekali korek2 tnpa bius.. Sakit perut berganda dri sakit kena korek... Merasa jg sakit mcm org nk beranak. Pengalaman baru bagi sy... Harap kali ketiga sy betul2 beranak ada baby.. Smoga kita smua yg ttc dkurniakan Zuriat pd thun 2024 pula.. Amiinn.. 🤲

semoga dipermudahkan urusan sis 🤲🏻

dh berapa week tu sis?