sekadar perkongsian buat ibu2 yg tgh preggy n bkal melahirkan..??

10 Wasiat Rasulullah SAW kepada puterinya, Fatimah Az-Zahra 6. “Ya Fatimah, apabila wanita mengandung maka malaikat memohonkan keampunan baginya dan Allah menetapkan baginya setiap hari seribu kebaikan serta menghilangkan seribu keburukan. Ketika wanita merasa sakit untuk melahirkan, Allah menetapkan pahala baginya sama dengan pahala para pejuang di jalan Allah. Jika dia melahirkan kandungannya, maka bersihlah dosa-dosanya seperti dia di lahirkan dari kandungan ibunya. Bila meninggal ketika melahirkan, maka dia tidak membawa dosa sedikit pun, Di dalam kubur akan mendapat taman-taman indah yang merupakan sebahagian dari taman syurga. dan Allah memberikan pahala kepadanya sama dengan pahala seribu orang yang melaksanakan ibadah haji dan umran dan seribu malaikat memohonkan keampunan baginya hingga hari kiamat”

1 Balas

Siarkan