BSP

10 hari dah derek puasa alhamdulillah, arini tak boleh puasa sebab cek BSP. Betul ke sebulan tak boleh puasa Ramadhan orang yang ada gdm ni? Sizz kompius arr ?

20 Balas

Sy GDM on diet. Setakat ni 2 hri je tak puasa sbb buat kerja memasak utk diberi sedekah. Jadi penat sgt terus buka puasa. Risau penat sgt tkt baby pun terasa jugak. Hari lain puasa alhamdulillah okay. Baby ada je gerak cuma x aktif. Selalu doa ckp2 dgn baby kate ibu nk puasa. 😂. Sy rase GDM yg guna insulin je tidak digalakkan sbb tkt nnt hypo sbb nk kene jaga mkn. Xpe sis pape consult dgn doc.

Sy gdm on diet hari ptme je puasa lpas tu x puasa dah sbb baby kurang gerak ,perut mngeras.DR pn x glakkn puasa sbb dia risau kita hypo ke nnti..tp klau sis rse ok Kandungan pn okay boleh je puasa..

Sye gdm and low hb. Mmg x boleh puasa. Doctor pakar x bagi. Tambah gastrik pulak tetibe 😞. Kene makan ubat on time and kene makan on time kalu x masalah.

GDM on diet boleh puasa lagi, GDM on insulin ni yg bahaya sbb bila dh cucuk insulin gula akan drop, kalau x makan kang drop smpai bawah 5 kang hypo plak.

Saya gdm on diet..doktor tak benarkan saya berpuasa disebabkan saya hypo. Bacaan bsp saya selalu 3. Doktor kata bahaya untuk ibu dan baby.

Sy gdm on ubat. Doc ckp boleh boleh puasa tp kena alert tanda² hypo. Alhamdullilah 4x buat bsp bacaan normal. Puasa penuh lg. Sy 23w

4y ago

Sis buat bsp waktu mlm ke?

Sy Gdm..awl2 puase..try jgk..skli baby x bgerak...trs bbuka...lps mkn..elok bby bgerak nye..nurse dh pesan..xpyh pose lg😅

Akak gdm on diet..alhamdulillah ok je puasa setakat ni dah 34w..rasanya tak digalakkan utk gdm yg mkn ubat dgn insulin..

Org Ada gdm on diet boleh puasa..tapi bgntung pada tubuh badan sndri..Kalo sis rasa bby plik2..bukak jea puasa..

Sy puasa bila mampu jew... Kalau dh pkl 5 sy mula kelabu mata ke nak pitam ke trs sy buka puasa...