baby

My 1 year 4 months baby having hard time to sleep. Each time will take about 1 hour plus to out her sleep. Every night she will only sleep after 2am. How do I face this?

1 Balas

Cuba sis ajak dia bermain hingga dia rasa penat..jika dia penat dia akn cepat tidur..serta jika siang ank byk tidur atau tidur lama..kurang tidurnya pada waktu siang..macam anak saya umur setahun...dia akn tidur sebelum pukul 1 tghhri..kmdian dia akn bangun setengah jam selepas.itu..kemudian pd pkul 4 dia akn tdo lg selepas menyusu..setengah jam juga..dia sndri akan bangun..bila dia bangun dari tidur sy layan dia bermain smpai dia penat..kmudian pd 630ptg atau 7mlm sy bg dia mkn mlm..selepas tu saya mandikan ank sebelum dia tidur..lepas dia.mandi dia akan rs penat dan akan tidur awal..saya akan bawak anak.masuk.bilik bg dia menyusu..kmdian sm2 baring dengan anak tutp lampu bilik bg gelap hanya ada samar2 cahaya sahaja.. ..bila dia dah lelap baru saya bangun dan buat kerja rumah... dia tidur pada pukul 845mlm smpai ke pagi.. dan akan bangun untuk menyusu shj.kmdian smbung tidur semula