Strok haba boleh berlaku pada bayi & kanak kanak walaupun berada dalam rumah.

1. Guna pakaian nipis & berlengan pendek. 2. Bayi tak perlu bedung tebal dan ketat. 3. Kurangkan penggunaan mitten dan booties bayi. 4. Gunakan kipas siling, kipas berdiri, penghawa dingin. 5. Buka tingkap untuk pengaliran udara yang baik. 6. Kerap beri minum air kosong atau susu. 7. Boleh kerap mandikan anak. #NotaRedzaZainol #AnakSihat

8 Balas

anak saya 1y7m duduk rumah mmng pakai pampers saja sejak musim panas ni . kipas atas bawah on . setiap kali tukar pmpers , berak ke terus kasi mandi sekali . mandian pun skrg saya campurkan dgn garam . alhamdulillah dgn izin Allah buat masa skrg semua dlm keadaan baik baik saja . aamiin .

hi sis .. utk no 7 tu brp kli sehari ye .. sy setakat ni bg bby 5bulan mndi 2kli .. tgh hari sblum 12, ptg sblum 6 .. sbb risau juga klau kerap takut dia demam 😅

2mo ago

most welcome 🤗

👍🏻

👍

🩷

.