Due date coming soon

1 April 2022.. Ibu² yang due bulan ni ada yang dah bersalin ke? Share la pengalaman ibu² semua, bersalin normal ke czer? Due saya 29/4 #seriusnanya #bantusharing #ingintahu

17 Balas

Belum bersalin lagi. Saya 25/4 😁 Tapi segala pinggang belakang sakit sungguh. Bahagian pelvic tu la. Kawasan bawah dah ngilu teruk. Dah style penguin bila jalan. Berat turun naik haa. Tidur kena mengiring shj. Kalau tak azab bila terlentang. Semoga dipermudahkan urusan bersalin semua ibu ibu ya ❤️

2y ago

@Tanpa Nama & @Lyana alhamdulillah semua selamat.. Saya doakan yg belum bersalin n akan bersalin dipermudahkan..insyaallah aminn

due sy 3 april..kelmarin igtkan jln da bukak ..tp br 1cm je..kena blk rumah lah..9hb ni klu xkeluar kena serah diri...sy xnak induce..klu blh cepat la keluar tanda..ni pon doc kata baby besar..klu nk tunggu lg bape hari nk besalin blh besar lg baby ni

2y ago

buat senaman squat dgn jalan itik sis, saya masa pregnant anak ke2 kerap buat senaman tu je. masa serah diri jalan dah buka 3cm, malam tu selamat bersalin tanpa koyak dan jahit.

sy 29/4 Rasa dh ngilu2 je kat bawah, kadang2 Rasa mcm mulas2 n hilang😅semoga Kita ibu2 semua dipermudahkan segala urusan bersalin nanti 🥰🥰 Aminnnnx3 🤲🥰

2y ago

Haaa, kadang saya pun rasa jugak ngilu tu.. Tapi tak lama lepas tu hilang, baby ada jugak mengeras tapi kejap je tak kerap, macam main² gitu.. Tanda² jugak ke?

Due harini. Tapi alhamdulillah, dah selamat bersalin secara normal 23/3, 0144amharitu. Baby nak raya cepat sikit kot. Hehehe. 22 tu sepatutnya ada appointment dgn Dr, tapi ketuban dah leak terus pergi emergency.

2y ago

Hehe. Insya Allah. Semoga dipermudahkan awak bersalin nnti.

Saya due 29/4. Dh admitted wad sebab leaking ketuban 35w5d.. kena deliver 37w sebab on insulin.. InshaAllah next week deliver baby. Mama pun x larat dah. Doktor cek baby kat perut pun dah penuh..

2y ago

Aah.. doktor nk cukupkan 37w. Tinggal 2 hari lagi untuk induce kalau masih takde pape bukaan naturally. aminnn tq.

saya 28/4 - 19/3 - bukaan 2cm 30/3 - bukaan 3cm sampai sekarang baby tak nak keluar 🤣 baby pun berat dah over limit dalam perut

2y ago

Lyana alhamdulillah sudah malam tadi 🤣

saya due 10/4. Berat turun nurse takut air ketuban kurang. kena ulang kk selang sehari cek urine dgn bp. Tanda2 nk bersalin belum ada 😅

2y ago

aminn aminn. thanks sis atas doa. iyee ulang alik tu sangat meletihkan. fikir anak je jadi kuat semangat balik

Saya due 19/4 ni. mggu lepas check dah 1cm tp smpai hri ni xde apa² tanda lg😓. moga dipermudahkan urusan bersalin semua ibu² 🥰

2y ago

in shaa Allah tak lama dah tu, buat senaman squat dgn jalan itik sis. Semoga Allah permudahkan segalanya, Aamiin.

saya 30/4...bertmbah debar bila masuk bln 4 ni...hope smua ibu dalam ni dipermudahkan urusan bersalin & sihat brsama baby...

2y ago

Beza sehari je kita, semoga Allah permudahkan semuanya, Aamiin

due 24/4/22...tggu ada tanda bersalin baru dr. bukak cerlage saya. sy ade gdm on diet control.

2y ago

awak nya due date besday saya🥰