Tak Sabar Nak Jumpa Baby

01 FEB 2020 37w 6d pagi lepas subuh , ada air mengalir di faraj .. excited sangat ingatkan air mentuban leaking , after check di hospital .. rupanya air keputihan & keputihan banyak di dalam then doct bagi ubat insert pesari. malam tu sebelum tidur , minta tolong husband masukkan ubat . oh ya , doct ada seluk dan tolong bukakan jalan. 02 FEB 2020 38w awal pagi pergi toilet , ada kesan coklat di pad .. perasan time kencing ada ketulan coklat keluar .. tak lama lepastu keluar kesan pink cair di pad bersama-sama ubat insert pesari yg dah hancur . excited sangat bila dah ada tanda keluar coklat tu means serviks dah start membuka. terus buat segala exercise utk percepatkan bukaan ( act. dah start buat exercise time 35w ) sakit contraction pun dah rasa kerap cuma tak tetap timingnya - on off 03 FEB 2020 38w 1d ada kesan pink cair bersama ubat insert pesari je kat pantyliner , sakit contraction tak rasa lagi .. after few hours , sakit contraction mula ada tapi tak kerap & tak tetap .. terus buat exercise lagi . hurmm , anak mama .. mama was too excited to meet you , berharap kamu keluar dengan mudah minggu ini juga ya syg. every night mama selalu tengok gambar scan kamu dan berdoa dipercepatkan bukaan. To mommies , doakan saya dipercepatkan bukaan servik & mudah serta selamat bersalin minggu ini. saya terlalu rindu nak jumpa baby! ? dont know why but perasaan tu kuat sangat even this is my first pregnancy . saya juga doakan mommies yg tak sabar nak jumpa baby macam saya dipercepatkan , dimudahkan & selamat bersalin nanti, aameen ??

24 Balas

Smoga dpermudahkan urusan bersalin sis yaa. Moga sis dan baby yg dlahirkan nnty sihat. Doakan saya jga yaa sis. Saya dh 37w1d tkdaa lgi tndaa nya. Cuma sakit blkang aje. Hehehe.

Aminnnn. Sy pun dah 37weeks1day. Start dari 36 weeks mmg dah start buat exercise. Harap2 baby keluar masa 37weeks, tak sabar jumpa baby. Smga dipermudahkan urusan kt semua aminnn

4y ago

haha , kann 😁 tak sabar betul mommy nak peluk cium baby . orang kata bau baby baru lahir wangiiii sangat 😍 tak boleh describe . mommy kena semangat tau ! 💪🏻 aamenn , tq sis 😘🌹

Wah post mcm ni yg wtkn sy rse motivated nk bersalin. Kurg rse takut. Moga dipermudahkan urusan bersalin. Moga ibu dan anak sihat dan selamat, amin.

4y ago

hehe , aameenn 🤲🏻 tq sis 😘🌹

🤲🏻 Semoga Allah permudahkan segala urusan bersalin dan berpantang untuk mommy, Allahumma Aamiin ❤️ Semoga sihat selalu iya, jaga diri mommy 😊

4y ago

aameenn , tq sis 😘

Sy pun dok berharap baby keluar cepat jugak ni tp baby still tenang. Doc pun dok geleng2 kepala dh smlm. Hari ni 38w 1d

Semoga d permudahkn sis...doa kn sy jg...sy pn tgu hari nk bsalin...rse contraction ad..tp X kerap...btambah bdebar jd nye...

4y ago

Aminnn sis

InshaAllah semoga dipermudahkan sis.. Skrg ni mcm mana? Baby dah keluar ke? Nak tahu juga sambungan journey ni sis hihi

4y ago

InshaAllah mudah2an semua selamat...sis dh star minum air kelapa @ minyak kelapa dara? Ada buat jln itik x?

Semogah di permudahkan kan sis.. Sabar sis banyak berdoa....dan sis bersalin selamat ank dan sis sehat.... Amin

Sy hari ni 39w4d. Tiada tanda tanda lagi. Jenuh bejalan bt senaman semua 😅 bila la baby nak kelua

4y ago

Amin mudah mudahan

Semoga semua d permudahkan mommy and baby ya..InsyaAllah..Aamiin Yarabbal Alaamiin..