zihcofer vitamin untuk ibu dan bayi

Zihcofer ada ibu ibu dapat ubat ni dari kk..ada yg makan jadi alerjik x..baru dapat semalam dari kk..dokter kata kalau ada alerjik berhentikan makan..ada ibu ibu yg makan ok ke

zihcofer vitamin untuk ibu dan bayi
55 Balas

Sy pernah mkn masa pregnancy pertama...Alhamdhulillah ok cuma ubat ni sy boleh telan hanya selepas 30minit ambik breakfast every morning...kalau sy telan anytime contohnya sebaik saje habis breakfast...memang akan rasa loya dan terus muntah so semenjak dari kes tu sy ambik ubat ni 30min after breakfast sampai la baby lahir dan Alhamdhulillah sepanjang pregnancy journey sy tak pernah mengalami masalah darah tggi...kencing manis dan lain2 masalah ibu2 mengandung 😉

4y ago

aah nurse sni sruh mkn sjam sblm mkn atau 2jam slpas mkn

Ubat ni lah yg paling liatt skali nk mkn sblm tido😆🤣 smpaii laki bising .. Tiap malam kene paksa makan .. Bukn apa . Bila dh mkn loyer nk muntah . Sakit tau bila dah muntah. . Huhu sbb tu sblm nk mkn kne make sure btul2 dh rse ngantuk nk tido bru telan , minum dgn air oren😂 kdg dh tido .. Tetiba mata terjaga .. Terus bangun pii muntah..

Sy mkn ubat ni mesti muntah dr anak 1st lg.. Sy akn mkn ubat ni sebelum mkn.. Sbb ble muntah.. Hanya akan muntah air sahaja.. Xdela rasa perit sgt.. Sbb kalau mkn lepas 2jam mkn nasi.. Mmg akan muntah keluar semua.. Lg perit rasenya.. Ikut cara masing2 la.. So far xde allergic ape2 pun...

alhamdulilah xalergik. tp tu la first mkn dlu,kluar blk ubat tu... last2 xmkn pstu hb drop dri 11 smpai 9.4 ... dr gtau la ap akbat anemia msa ngndung mcm2 ... seram dgr.. pstu dr tmbah dose kne mkn 2bji shari.... lps dgr tu mkn dgn dsplin tp kne mnum dgn air oren bru lh msok... huhu

4y ago

wc... 😊

Okay je... Sy makan mlm sblm tdo... Nurse yg sarankan macam tu... Kalau xboleh amik pagi... Mkn sblm tdo... Slalunya org akan mual & muntah mkn waktu pg... Dekat ubat sy pun mmg dah ada arahan... Kalau muntah mkn pg... Makan waktu malam...

Sye makan okay.. Sebelum ni makan obimin pon okay cuma slalu gak sakit kepala.. X pasti la sebab alahan morning sickness atau alahan ubat tu.. Dah habis obimin tukar makan zincofer plak.. Yg ni okay serasi dgn sye..

Saya xleh mkn ubat zincofer n iberet..lepas mkn comfem muntah..20 mnit comfem ke tndas ..bila dh muntah lembik abis tubuh badan..rsa nk lelap dlm tandas jer..mkanan yg mkan pgi n tghri comfem kluar sama..

Sy mkn ne muntah terukkk weii. Sbb mgkin sy ambil pd waktu pagi tekak xleh nk terima. So nurse sruh ubah ambil pd wktu mlm before tdo. Lepas tu xde muntah dh. Continue zencofer smpai nk bersalin. Hehehe.

4y ago

Alhamdulillah dh bersalin baby 2018. Ank dh 1y 3m.

Saya jadi muntah2 teruk, pening rasa nak pitam. Saya mintak tukar ubat nurse tak bagi. So saya makan sebelum tidur. Makan je terus tidur. Sbb lepas makan zincofer ni mmg tak larat nak buat apa2

sy mkn ok...sbb sblm ni mkn obimin tu rasa pahit...tukar yg ni ok sikit..maybe sbb capsule,jd xrasa pahit dekat tekak...stakat ni xda alergic..ok je