Awal Kahwin Selalu Doa Tidak Mahu Zuriat, Suami Dedah Lepas 8 Tahun Baru Dapat Anak

Zaman kini ramai pasangan muda membuat keputusan untuk mendirikan rumah tangga. Ada yang masih belajar sanggup berkahwin kerana ingin mengelakkan maksiat atau zina. Walau bagaimanapun ujian pernikahan pada usia muda dikatakan cukup hebat. Ujian pernikahan akan dihadapi oleh setiap pasangan. Ramai mengakui lima tahun pertama adalah fasa mencabar dalam mengharungi rumah tangga. Jom baca tentang ujian pernikahan di sini: https://my.theasianparent.com/ujian-pernikahan

Awal Kahwin Selalu Doa Tidak Mahu Zuriat, Suami Dedah Lepas 8 Tahun Baru Dapat Anak
4 Balas

saya pula masa awal2 kawin, dalam hati cakap kalau boleh jgn bunting pelamin.. at least biar ada jarak sebab sy ada saudara2 yg dah lama kawin tapi belum dikurniakan anak.. maksud nye sy taknak diorang mcm terasa hati kalau sy baru kawin lepastu bunting pelamin.. selang 3 bulan lepastu baru dpt tau pregnant, tp Allah uji kandungan sy diluar rahim.. sedih, mmg sedih.. sy anggap tu ujian dari Allah dan mungkin Allah nak tunjuk, kalau dah rezeki terima je.. jgn nak halang2.. lepas dari mengandung luar rahim tu, dalam setahun lebih jugak sy ttc sebelum disahkan mengandung kali kedua.. Alhamdulillah anak nak masuk 3 tahun dah tahun ni, dan tgh mengandung kali ketiga jugak skrg ni, due bulan depan.. sejak dari tu sy jaga niat sy.. tak nak terdetik atau ter niat apa2 yg tak berapa nak baik

Sy pulak masa hari sanding patutnya period, tp klw period mmg akan kene senggugut teruk, lepas tu hasben pegi doakan xyah la dtg period, mmg xdtg period, lepas habis sanding baru period lepas tu terus x period2😂😂😂 masin doa suami, kira terus pregnant lepas 1x period lepas sanding 😂😂😂 Alhamdulillah wlpon agak terkejut masa tu, xsgka rzeki cepat. 8 week nikah 6 week pregnant

sy pernah alami tpi bkn berdoa. cuma ckp2 kosong nak ada ank masa umur 27 tahun. msa kawin umur 25 tahun. tuhan makbulkan.. sy dpt first baby sy umur 27 tahun. sedangkan msa ckp tu xberniat pun cuma gurau2. sejak dri tu sy sangat takut dgn kata2 negatif walaupun ckp2 kosong. pengajaran

2y ago

kan sis.. kdg mse nk kawen tu mst org sebok dok tanye2 nk ade anak cpt ke merancang.. kte pon saje ckp2 kosong nk honeymoon dlu setahun.. dengg skrg da masuk 3 thn bru Allah bg rezeki.. alhamdulillah.. just mase tu kte xberniat pon xnak anak, ckp2 kosong saje.. 🥲

Saya ada tengok satu rancangan ust Nor Bahyah nasihat boleh rancang kalau nak anak lambat sedikit tapi sebaiknya jangan terlalu lama. So elak doa supaya tidak mempunyai anak