Baby 8 month makan aiskrim

Ya Allah geramnyaaaa duk ngan family mentua , dorg duk suap anak makan ais krim vanilla. Sakitnya hati mommy , padahal mommy punyalahh bagi makan makanan sihat 😔😔my baby baru masuk 8 bulan. What should i say...kita bagi makan rice crackers yg origanic tu pandai lak bapa mertua tegur ckp tkut dlm tu ade bahan pengawet lah ape lah. Habis tu duk suap anak aku makan aiskrim boleh pulak 💔💔#advicepls #mommybuntu

12 Balas

samelah nasib. kita punye la jaga pemakanan anak beli jajan pun rice crackers tu je ngn buah2. tp g uma mentua mcm2 anak kene suap xtau nk ckp ape. tkut dorng trasa hati plak. mmpu mengadu ngn suami je .. msa umur ank 4buln kene suap ngn coklat oleh adik ipar. time 5month kene suap ngn cake plak. aduii mcm2 la so saya just elakkan ajelah dtg uma mntua . skrang ank dah sthun lebh bru dtg kerap skit. wlupun still dorng suap memacam bagi anak saye keropok mkn sndiri . xpelah mkn jajan kt rumh mntua kt rumh saye mmg xbagi keropok gula2 tu smua.😅😁

berkeras je awak. sy ritu baby kena heat rashes puncanya mertua. ntah apa mslh tak tau dia. baby sy dibedung berlapis,dgn guna selimut as bedung,pstu tutup kipas, tak pon psg 1 je kipas.pstu xnk ngaku slh.sy berkeras pastu.xde lg da

3y ago

👍🏻👏🏻👏🏻

saya baca pun sakit hati sis🥺 family mertua dok acah² nak suap sup mushroom kat anak saya umur 2 bulan pun saya jegil mata & tertinggi suara, lagi kan macam ni. Allahu.

Anak Kakak Sya pun sis lagi teruk baru umur 4 bulan dah bagi makan coklate, dia bagi anak dia makan umur 2 bulan lebih mak mertua dia suruh😑😑😑

Sama laa😭mak.mertua aku balik2 sruh bg baby mkan nestum..kata kesian baby cepat lapar..pdahal baby bru 4month😥

Biasanya saya akan bgtau husband .. utk anak apa yg boleh ape yg tk .. saya akan suruh husb yg tegur ..

3y ago

sama laa mcm sy

sy blom ada anak lg pun boleh panas hati baca cerita mcm ni.. mudah2an generasi kita x jd mentua yg mcm ni 😞

nk bg ais krim tggula dia besar sikit kot.setahun lbih ke mcm tu.itupun bg rasa2 je sikit.bkn mkn pun.

better tegur baik2....atau mintak suami tegurkan bagi pihak kite...tamau stress2 okay mummy

mcm sy uhhh . ank 9 bln tp dy dh bg mcm2 kek lh aiskrim lh