Anak ada masalah angin/Gerd

xsure sebenarnya betul ke x.. tp anak pernah muntah hijau, kadg kluar kuning, muntah memancut flm kuantiti yg bnyk.. tp so far dy mnyusu ok ja.. stiap kli muntah dy akn lpr blik and mnyusu lgi.. biasa stiap kli muntah dy akn tidur lena nmpk slesa mcm tu.. nak tnya btul ka klu bby af madalah angin mcm ni maknye xboleh mkn daging? #SeriusTanya #bantujawab

4 Balas

better bwk ank g jumpa doc pakar peads n chck .sbb kita xblh nak assume sndri ank ada gerd or etc yg memudaratkan..takut nnti kalau terslh rawat lain jdnya kepada bby.better jumpa doc..

Saya baca kt komen baby sis minum fm s26 kan which means tak breastfeed kan? Kalau tak breastfeed takda kaitan dgn pemakanan ibu pun & mungkin fm tak sesuai

2mo ago

Kalau sampai muntah memancut kuantiti banyak tu tak ok. Doctor pernah bgtau saya baby kerap muntah takut ada masalah kt sistem penghadaman. Kalau sis tak menyusu so sis boleh makan je pape takde bagi kesan kt baby pun sebab tak breastfeed

tak semestinya daging. atas badan masing2. bkn sama penerimaan

Baby minum susu apa? Dah pernah refer dengan doktor?

2mo ago

Mungkin FM tak sesuai. But it's best for you to refer doctor ya