Sy nk tnya kalo buat D&C kt hospital skit x?sbb doc scan kndungan x de heartbeat n kna cuci

2 Balas

waktu sy hri tu d&c taklah sakit mcm mna pun. sbb waktu tu bius sparuh bdn. before d&c tu nnt doctor akan masukkan ubat utk buka laluan, waktu tu akan rsa sakit cramp2. ada certain org bila laluan dah buka, kantung akan jatuh sendiri. waktu sy pula kantung tak jatuh dan kena bt d&c. alhamdulillah sy d&c tgh mlm, dipermudahkan segalanya and discharge siang hari nya.

ikut pengalaman orang lain semua cakap sakit... kandungan first saya mcm awk scan2 xde heartbeat tp sehari sebelum tarikh d&c baby keluar sendiri tp xtau lah sebab apa yg saya makan ke atau mmg dah smpai masa.. ikutkan baby dh lama sgt dlm perut dlm sebulan jugak lepas tahu gugur baru dia kluar sndiri