Cara urus anak sebelum g kerja

Working mommies boleh tak share jadual atau cara masing-masing urus anak sebelum pergi kerja. Maternity leave dah nak habis ni lagi 2 minggu. Saya takde idea langsung haha sebab ini anak pertama. Nak baca sharing dari mama mama yang berpengalaman dalam bab urus anak ni. Tak kisah la hantar anak ke pengasuh atau mak atau MIL yg jaga. Nak tau juga pengalaman mak mak yang bekerja ini. Thanks tau #firstbaby

5 Balas

mlm sblm tu siapkan brg2 baby letak dlm 1 beg. pagi 6am bangun siapkan diri mndi solat semua. sblm hntr pengasuh/mil tukar dulu pampers bby, xperlu mndikn bby...cuma lap2 sikit muka bby kot ada bekas susu or apa2. dh settle blh hntr ke pengasuh / mil. balik kerja usually bby dh siap mndi so mak ada masa utk rest sekejap.

10mo ago

Terima kasih sis atas perkongsian ini. Senang sikit kan kalau prepare barang-barang malam sebelum tu? 🥰