When to share the news

When do you guys normally share the big news to family? After first trimester? #firstbaby

4 Balas

mcm sy utk ma n ma in law sy xperlu nak bagitau ckp simptom je terus dia agak pregnant ni.. nak2 ma sy call ma mimpi ko pregnant ni😅😅.. baru nak surprised diorg.. kwn2 opis ingt nak bgtau bila dh 3 months tp kantoi masa 10 minggu sb depa tnya napa xnak masukkan nama untuk vaksin... utk org luar diorg tegur tnya jwb.. kalau x xperlu beritahu pun😂.. tp seeloknya bg kandungan kita stabil dulu mcm 2nd trimester baru kalau nak bgtaupun.. untuk elakkan penyakit ain.. atau menjaga hati org sekeliling kita yg dh lama menunggu.

dah 16week baru sedar yg sy pregnant.. Cek upt sbb rasa tiba2 nak demam.. Dah confirm cek n scan kat klinik swasta baru bagitau family.. Dalam adik beradik n ipar2, sy yg lambat pregnant. Jadi meriah sikit la ucapan tahniah tu.. Hahah

Saya xsempat nak bagitahu preggy,mama da dapat agak daa masa tuu 10w.Ipar n adik beradik pulak tau masa 12w..Orangluar da 4bulan baru bagitahu,itupun orang2 tertentu n xwar2kan dekat socmed pun..

macam saya lepas msuk 2bulan br bgtw mak sy tp biasa org2 tua mata dorg even kita tak bgtw dorg dh tw dh kita pregnant .