Buku pink?

Week kbrapa baru bole buat buku pink ya??? Kndungan sya kni mncecah 8w bila sya bole buat buku pink ?? #firstbaby #Nanya #babyfirst #1stimemom #advicepls

16 Balas

KK saya, 5 minggu dah boleh bukak buku pink. ada KK bagi bukak awal, ada KK yg tak. cuba telefon dulu KK berdekatan rumah. dan tanya perlu buat appointment tak. sekarang musim covid, cuma ibu je yg boleh masuk. husband tak boleh teman. takut nanti walk in, takde slot available, dah rugi masa

skrg nie x leh walk in kne booking online nti kta set date yg nk bru bleh bt bku pink,sy late boking 12 week bru bt bku pink

saya dapat tahu pregnant masa 6w. ikut kk rasanya. kk saya 6w dh boleh buat. kk area rumah kawan saya 11/12 w

paling lambat 12 mggu biasanya kt KK.. skrg xbole walk in. call dlu KK yg nk pegi tu. Tny & set appointment.

saya Pun Belum Buat Buku Pink , saya call masa akhir bulan 10, Nurse KK Suruh Datang Buat Buku Masa 10w

Before 12 week. Tp better buat 9/10/11 week. Sbb sy pna dtg awal 8week nurse suruh dtg 10/11week

sy 6w dh bukak. 1st baby jugak. alhamdulillah misi ok je, bagi bukak buku awl.

Before kandungan 3bln..klu lebih 3 bln, siap2 jelha kena marah

ikut kk..ade yg 9mggu..ade yg 11 mggu..kena tye kk tpt sis too

Dah boleh buat dah, yg penting sebelum 12 weeks