Vitamin

Vitamin C apa yang bagus dam baik untuk ibu hamil yang ada anemia ?

2 Balas

Setahu saya,ibu kene consume zincofer untuk naikkan bacaan hb. Hb kurang maknanya ibu anemia. Vitamin C takde contribute apa pun utk hb. Incase tak boleh telan zincofer,boleh la beli iberet atau maltofer dkt farmasi. Makan makanan tinggi zat besi, contohnya sayuran

Klu sy nurse suggest blackmore.. klu jenis yg hb low lg elok consume vit c bersma ubat tmbh darah yg doc bg tu...ni doc & nurse yg bgtau.. tp sblm consume elok tny doc dlu ye sbb bdn tiap org x sma.