Usia kehamilan

Usia kehamilan dekat theasianparents tak sama ye dengan usia kehamilan doktor cek ? Macam mane ibu2 set usia yang doktor bagi ye. Dekat app saya dah 5w tapi check dkt klinik semalam baru 4w4d. #firstbaby

Usia kehamilan
16 Balas

jgn risau sis xsama pon..mmg normal lari 1-2 minggu pon..sbb tu anggaran je kn..kalau scan tarikh bdasarkn tumbesaran saiz janin..kalau ikot period,xsemestinya tepat jgk sbb kita xthu bila sebetulnya psenyawaan blaku..moga2 kandungan puan halimatul saadia baik2 dan sihat hendakNya..

sy mula² scan lari 10hri, bila smpi satu msa tu, lwt 7hri.. tp doktr kta ikut je dlu due date scan yg pertma.. nnt diaorg akn pantau lgi, alhamdulillah skrg dah nk msuk 5bulan.. doa kn sy esk nk buat details scan dkt hospital 😌 hati nie berdebar je slalu

set duedate dkt theasianparent trikh doc bagi .. 🤗 tpi bila scan duedate akn lari sikit dr asal sbb ikt tumbesaran bby dkt dlm .. tpi kalau xbyk sgt lari trikh duedate tu still doc akn pakai yg dia bg awal2 tu 😁

Dekat bahagian pregnancy, tgk part due date. Ade button update due date. Boleh edit tarikh situ, nnti usia kandungan pn bertukar. Tp tukar after dh scan dgn doktor yg awk bukak buku.

sy kalau kira last period dh 12week tapi smalam doc scan dn confirm janin baru 9w6d. jauh lari nya. so sy dpt 2 tarikh due 😅

saye masa 1st scan, dah 6 week 3 days, padahal kalau ikut tarikh baru 6 weeks, as dia ikut growth kan, so jadi camtu lah ahhah

biasa la tu lari 2-3 hari..sbb dr kira umur kandungan berdasarkan size kantung/janin tu..normal je kalau lari sikit

Sy last period 1/12/2020. So ikutkan dah 12w macam tu. Tp bila scan baru 11w. So lari dalam seminggu macam tu.

Saya pula lari 5 Hari x sama dgn lsat period. Klau ikut APP ni sya bru 9w4d.. Klau ikut scan 10w2d.

Biasa awal2 ni lari sikit. Nnt baby dah start membesar baru akan ikut tarikh last period kita