Keluar Lendir+Darah at 39 weeks

Usia kandungan dh nk msuk 39 minggu.Dh bbrapa ari perut mengeras je,xde sakit. Pg td keluar lendir+darah..pun xde rasa sakit kontraksi lg.Bila google part mcmni,ada suggest ke hosp,ada statement kata itu tanda nk bsalin,kontraksi bakal dtg bbrapa jam or bbrapa ari. Baby dr pg smpi jam 12.40 gerakan 3.Ada pergerakan cuma kurang bandingkan hari2 sebelum klu dh tghri,gerakan dh 5 or 6. Saya mandi wajib siap2 pg td,mandi air suam..tenangkan diri,jgn kabut..lps mandi,bgtau suami ada turun tanda.Suami tanya,nk ke hosp ke?Saya kata nanti dlu... Saya x pasti cara saya betul atau tidak.Waktu saya menulis ni pn ada pengerasan.Bermakna baby ada pergerakan & saya memilih utk tunggu sehingga petang,mudahan kontraksi sebenar dtg.Mana tau,rezeki kami anak lahir di hari Malaysia. Soalan saya,ada x para ibu yg sdg hamil minggu 38/39 been facing same issue dgn saya? Uols buat apa lepas tu?if g gosp,doc buat apa utk next action? #bantusharing #seriusnanya #mommybuntu #Soalan

1 Balas

tu mksdnya dh nak bersalin. baik refer ke hosp terus sbb dh ad tanda. doc akn buat vaginal exm utk cek bukaan.