Pregnant 5 week 1 days, LMP 19/09/2023

Untuk yg ada history misscarriage selalunya berapa weeks yg sesuai untuk buka buku pink ya? And ada tak tips atau nasihat yg patut saya amalkan sepanjang pregnant kali ni?

4 Balas

mcm biasa, before 12w. nti scan dkt klinik swasta dulu, dh dpt detect janin dan heartbeat (usually 8-9w dh blh nmpk) baru pi kk book tarikh. nasihat: jaga mkn minum, mkn folic acid (blh beli dkt farmasi), elakkan angkat benda2 berat.

7mo ago

Okay terima kasih sis, folic acid daripada selepas gugur mmg tak pernah missed. Last gugur bulan 5 haritu (4 weeks pregnant). Doakan semoga janin yg dalam kandungan saya sihat & selamat✨🤲🏻

sis dah boleh call KK sekarang pun. nanti bagitahu dia sis pernah keguguran. kalau perlu, dia akan setkan appointment sis awal.

7mo ago

Faham faham, thankyou sis for the information❤️

sy baru wat appointment kat rsat... diorg awalkan sbb ada sejarah awal tahun.. 9w dh boleh buat

7mo ago

Sama lah, saya pun ada sejarah awal tahun masa January 2023. Oh yeke, okay nanti saya set appointment dulu hehe

Amalkan doa ni sis

7mo ago

Semoga dgn perkongsian ini para mommies baby semua dpt diselamat kan.