Assalammualaikum nak bertnya saya baru 3-5 weeks pregnant, bila ya waktu yg sesuai utk buka buku?

Buka buku pink#firstmom #ingintahu

3 Balas

sblum 12week seeloknya . sya 5week dah bukak sbab ada sejarah keguguran . cuba sis tnya kk area sis . nnti diorng akn kira n bagi tarikh booking

4w ago

tak scan pun boleh je , sya test upt naik double sya trus wassap kk . dia bgi tarikh . dah bkak buku baru jumpa doktor untk scan . mula2 nmpak kantung jaa , 2 mnggu lgi rpeat scan dah nmpak baby n dah dngar heartbeat . alhamdulillah .

kalau ada masalah kecing manis atau darah tinggil boleh dtg awal ke kk..kalau x ada sejarah sakit apa²..dlm 7w atau 8w dah boleh buka .

8 9 10w okay dah nak buka buku