Pengalaman saya bersalin Induce anak ke-5 sebab overdue.Mak ai..sakit yg teramat rasanya.Pukul 2pm injek ubat,30 minit kemudian..terasa perlahan-lahan sakit contraction.Makin lama makin sakit,rasa nak putus asa pun ada.Tenaga time meneran hampir kehabisan,alhamdulillah..dipermudahkan hingga ke garisan penamat😄. Bagi saya ada baiknya..sebab sakit secara tiba2.Lama jugak..5 jam sakit,baru bersalin.Oleh kerana pernah di induce,bersalin anak ke-6 bulan Dec.2021 dipermudahkan.Sakit bersalin normal..rasa dpt dicontrol.Rasa macam baby mengeras biasa sahaja. Alhamdulillah...

2y ago

sama sis... pengalaman saya bersalin anak ke3 sebab overdue juga.. 1st time rasa induce macam mana .. Ya Allah.... time tu Tuhan je la yg tahu betapa sakitnya... jangkaan bersalin dlm 4 ke 5 jam lepas hantar labour room... tapi nasib baiklah... tak sampai setgh jam je rasanya nak tunggu fully sebab dah tak tahan sakit induce tu sangat ... tiap kali construction teran.. tiap kali rasa construction dtg teran... time tu dok fikir bila la sakit ni nak abis.. bila la baby ni nak keluar.. geram tu buat semangat nak meneran bagi cepat² baby keluar.. 😂😂😂Alhamdulillah baby selamat keluar juga... pengalaman yg memang tak dapat dilupakan.. now tgh pregnant anak no4 due Mei nanti... InsyaAllah mudah²an segalanya di permudahkan.. dah serik dah.. tak nak rasa kena induce lagi.... 😅😅😅