Baby kick , 1st mom

Untuk 1st baby , mcm mana kita nak tau itu kick .. utk 1st baby mcm saya xde pengalaman mcm mna rasa baby kick 😅#seriusnanya #firstbaby #Babykicks

6 Balas

saya first baby dalam 5bulan baru perasan lah rasa dia kick tuh .. dia ikut atas badan masing2 juga lagi kalau yang first mom kan memang tak pandai ..

Saya pon 1st baby, sy rs naluri ibu ni, bila anak gerak kita sndri bole rs itu baby bukan angin 😅. Sy rasa mula masa 18w

hi mommy. kandungan 18-20 weeks dah boleh rasa baby's movement. kalau mommy rasa mcm butterfly in stomach tu la pergerakan baby.

2y ago

alamak mcm mana sy nak explain eh 😅 sbb masa first sy rasa gerak baby itu la perkataan sy guna utk describe mcm mana rasa dia. pernah rasa tak hat org tua² selalu kata angin dlm perut tu. mcm tu la. atau pun rasa mcm tiba tiba ada 'dub' dekat bahagian bawah abdomen.

saya first baby ni rasa baby bergerak minggu 16. nak ketara rasa bila baring rasa gerak²

2y ago

rasa dkt bawah perut

Dia rase mcm perut time lapar yang bergelora tapi ni dia rase syok😂

sy rasa mcm ada ombak2 dlm perut. duk diam2, mesti dia gerak.