nak tanya sejak akhir trimester ni saya batuk teruk dah smnggu kandungan dah 38w4 d boleh ke klinik

untk minta ubat x tahan sangat lemon & madu x kesan #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

boleh sis. kalau lemon madu tak berkesan, mungkin sebab batuk tu bukan sebab kuman di tekak je. batuk boleh jadi sebab GERD, boleh jadi sebab masalah di paru2, boleh sebab jantung etc. jadi kalau ikhtiar yg kita biasa amalkan tu tak berkesan, seeloknya jumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut. moga cepat sembuh 💐

sgt2 boleh, sy dh 2x ke klinik sbb batuk teruk, Dr x suggest minum lemon sbb buat irritation kt tekak..kumur air garam & makan ubat cair kahak je yg Dr bg. semoga cepat sembuh.

Saya nmpk ramai ibu2 yg dihujung trimester ni start batuk2 & selsema. Sebab cuaca, musim atau covid? Ke sbb simptom hamil? Sbb paru2 terhimpit ke? Sbb sy skg ni sesak nafas betul.

boleh cuba sapu magnesium oil di tapak kaki dan rendaman magnesium flakes badan atau kaki. follow dr mazliana on ig for tips

saya baru ja pergi klinik, doc bagi ubat batuk , selsema , demam .. makan 2 hri Alhamdulillah sudah sembuh.

Boleh awak. Itu yang seeloknya. Saya setiap kali tak sihat waktu pregnant, memang akan pergi klinik.

Boleh la..mmg baik pergi jumpa doc jgn duk mkn mengarut sgt

sy pun batuk smpai tkencing2..gatal tekak..skrg baru 30w

boleh jeee pergi klinik. apooo pulakk tak bolehhh