Respon mata untuk bayi

Umur berapa bayi mula bg respon dengan tatap mata ibu.. mata bayi Suka pandang atas.. bayi umur sbulan 17 hari

6 Balas

Baby sebln setengah atau 2 bln sh boleh focus satu benda tp dlm jarak 8-10 inci. Lebih kurg muka kita masa susukn dia. Dlm aps ni pun ada bgtau perkembangan baby. Saya suka bwrcakap dgn baby dan pndg mata dia bls blk

ank sy hrini sbulan 22hari,klau ikutkan penglihatan dia masih kabur..tp bila sy bercakap,pggil nma dia,dia dh pandai snyum,dia akn tgok fokus je kt sy..

sekarang penglihatan baby masih hitam putih dn blur lg. belom nmpk real objek dgn jelas

1y ago

tq

dalam 4 bulan keatas. 3 bulan kebawah masih belum jelas penglihatan bayi

1y ago

ooo . tq ye

bby saya masa umur dia sebulan

2 bulan