Pening seperti migrain bila anak kerap dan lama menyusu

Umur anak sy mau masuk 3 tahun dan masih menyusu badan. Adakah mummy2 yang sama macam saya, lepas menyusukan anak, kepala sangat sakit dan Pening seperti migrain? Lagi2 bila nak Dekat2 dan semasa period tu, Sakit kepala tu sampai susah nak bangun. Thank you in advance. #breastfeed #migraine #feeldizzy #pleasehelp #advicepls #bantusharing #firstmom #ingintahu

1 Balas

ebm seeloknya sampai 2 tahun saja. lepas 2 tahun, susu bukan diet utama anak dah. kena makan benda lain & topup susu formula/fresh milk. mungkin tu punca migrain sbb badan ibu kena kerja keras utk hasilkan susu, iyelah umur 3 tahun mesti minum susu lebih banyak dari baby kan. cuba cerai susu ya mommy. mommy pun kena jaga kesihatan, nanti mommy sakit kesian pula anak.

1y ago

moga dipermudahkan ya mommy. kena slow2 cerai susu ckp yg dia dah besar gitu. pujuk2 hehe. tp mommy pun kena kuat hati tauuu🀍