Nak bertnya ada tak cara hilang kan batok.. ubt batok prospan boleh ke mkn

Ubt batok apa sesuai utk awal kehamilan

12 Balas

Lebih baik jumpa doktor . Saya baru ni batuk selsema teruk pergi klinik doktor marah kenapa biar batuk lama2 boleh mngakibatkan keguguran . Dan elakkn ais serta oren, lemon or apa2 yg masam tk sesuai untuk batuk dn tekak lgi lmbat baik . Then dia bagi ubat sabultamol, antibiotik dan tekak 3kali ja makan terus baik . Pergi je klinik swasta sis .. Jangan biarkan ..

sy makan ubt batuk klnik bg ubat batuk herba . xrse cm ubt btuk pun sis sbb bau n rasa madu kuat sgt . tp serius setiap kali makan ubt batuk n sakit tekaak tu sy rse lega sgt n dh tido tiap2 malam. skrg dh lega tekak sy skrg. kalo xsls3 tekak ke sakit tekak ke sy akan telan ubt tu je sbb rse madu kuat. ble makan ubt batuk lain xjalan sgt .

sy masa awal pregnant kene covid. so post covid symptom tu ada batuk teruk. saya bancuh lemon and madu, minum suam2. everytime mnum air lemon madu tu, confirm rasa nak muntah and saya muntahkan aje. alhamdulillah, muntah tu keluar sekali dgn lendir. dalam 3 4 hari dh elok batuk

Sebaiknya jumpa la doktor.. sbb nak tgk jgk keadaan ibu dan kandungan besar mana dh. Kalau nt mkn, anak x aktif kan jd mslh lain pulak. Cuba sis try mnum air lemon ke apa dulu. Tp kalau batuk dh teruk tu, better consult doc la

Awal kehamilan xboleh makan sebarang ubt ya momyy.. sy pon menanggung batuk dekat sebulan. Pg mana2 klinik smua dr xbg ubt.. sy amalkan madu bncuh air suam setiap hari Alhamdulillah sembuhh walaupun mkn masa jugakk…

smlm Bru baca kt posting Dr Imelda awal pregnant ni x elok amik ubat2 tuk ibu mgndung...dia bg tips bncuh air lemon +madu je.... dn yg pling slmat pun strepsils je... apa2 pun jumpa doktor dlu ya

Saya pegi clinic yg specialise ibu & kanak2, doktor kasi ubat batuk Uphadyl. Prospan pun ok tapi utk saya tak menjadi. Lepas makan Uphadyl baru okay. Tapi sehari sekali je masa nk tidur 5ml

2y ago

awal kehamilan boleh amik prospan ia..sye bru 6 week 6 hri..xtahan batok takut sye kandungan trgngu

pergi je klinik. jgn pandai2 beli ubt kt farmasi. org pregnant xsemua ubat boleh mkn.nnti doc bg ubat yg sesuai utk org pregnant

sy mkn gula2 strepsil lemon, air suam2 panas everyday sampai kurang batuk.

try minun honey ngan lemon...lambat skit nk sembuh tpi ok la kira selamat