Boleh ke ibu hamil makan panadol ?

Tumpang tanya , sy tak pasti sy pregnant @ tak . Cuma period baru delay 5 hari . Skrg sy kerap pening2 , dah try check upt , negative . Boleh ke sy makan panadol utk hilangkan rse pening2 , sbb x tahan sangat 😭 selalu sy kalau terlampau pening , panadol active fast je yang boleh hilangkan pening sy #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

Hanya paracetamol 500g je yg selamat utk ibu hamil selain dari tu cannot. But, kalau boleh tahan sakit kepala tahan if not, makan je Inshaa Allah takde apa cuma jgn kerap sangatlah. Banyakkan minum air masak.

kalau sis xpasti....baik tanya nurse....saya kerap sakit kepala..tapi gi swasta and dia bagi ubat pening+muntah untuk ibu hamil...sya xmkn slalu...slgi sakit kpla boleh tahan...saya tahan...

2y ago

Terima kasih atas respon awak

Xberani nak saran2 kan. Kena minta nasihat doktor. Mcm sy sakit camna pun sy elakkan sbb family ada sejarah mkn panadol lps tu gugur.Kandungan dh 4 bulan pulak tu masa mkn..

Sy pernah pening sgt2. Mcm nak demam. Dah pakai koyok pun tak jalan. Sy makan panadol tp separuh. Panadol paracetamol

Better makan paracetamol saja. Kalau active fast ni macam kuat sangat effect dia.

Actifast xboleh klu awk pregnant. Panadol biasa je yg blh

2y ago

Panadol biasa ambil sebiji pun tak apa, janji jgn lebih dose dlm sehari ok.

klu dh pening sngt tu panadol biasa boleh..

panadol biasa bole