Keguguran ...

Hi tumpang tanya . Semalam saya disahkan blighted ovum pada kandungan 11weeks . And kena refer hospital untuk cuci. Macam mana nk tau kantung tu dah jatuh ya ? Soalan kedua, blighted ovum ni memang kantung ksong tiada janin kan ? Kenapa masa 6weeks sebelum ni saya scan dia dah ada jantung ? Btw saya scan 2tempat berlainan . Masa 6weeks saya scan tvs di hospital n doc cakap kandungan tiada masalah cuma ada spotting n spotting tu normal di awal kehamilan . Yang 11weeks saya scan di klinik swasta , disahkan blighted ovum n kena cuci #firsttimemom #firstbaby #ingintahu

8 Balas

Macam sy, perut cramp mcm senggugut tp lagi teruk. Lepas keluar ketulan dua kali, terus hilang cramp tu so sy syak dah keluar habis la. Next day pergi scan dekat klinik untuk confirmation

1y ago

ada makan ubat apa tak ? sbb saya kompius mcm mana nk tau dia dh turun 😅