Sakit gigi

Tumpang tanya mommies semua. Saya akan rasa loya dan mual bila makan ubat. Sebelum preggy boleh je telan macam2 size. Bila mengandung auto muntah bila ubat tu masuk kt tekak. Jadi segala jenis ubat yg KK bagi termasuk calcium saya xmkn. Skrg gigi saya yg berlubang dh mula sakit dan bisa. Boleh tak saya just tampal je yg berlubang tu ye? Blh share sikit pengalaman x. Thankyou

2 Balas

Boleh. 2nd trimester advisable dan bila 3rd trimester dentist tak boleh buat apa apa rawatan dah. Pergi klinik gigi secepatnya ya.

tampal Gigi Tu boleh refer dgn Dr Gigi. kalau xboleh makan ubat, minum Susu Pula.