Buku pink.. Rekod kehamilan

Tumpang tanya kandungan umur brpa blh bt buku pink. dah lupa😅 #bantusharing .#pleasehelp

Buku pink.. Rekod kehamilan
24 Balas

buat sblm kandungan 12minggu,klu lambat nnti kena bebel,sbb biasanya doktor akan scan dlu bgi kompom klu dah ada baby bru buka buku pink,mengikut pengalaman sya la,sbb 2 kali scan bru doktor sruh nurse buka buku pink,1st scan msa 5w5d dpt tgok kantung jer,repeat scan 2 minggu selepas tu bru dpat tgok baby dgn heartbeat😍,bru la doktor sruh nurse buka buku pink,sya buka buku kat klinik kerajaan

Depends atas klinik , ada klinik isi borang untuk buat appointment buku pink secara manual ada , ada klinik kena isi secara online . Dlm borang tu akan mintak kita tulis berape week dah sekarang kandungan kita , then dia akan call kita 4 5 hari lepas bagitahu appointment berape hb .

Masa saya hr tu.. Saya kol klinik kesihatan tanya bila boleh bukak buku merah tu.. Misi ckp skrg musim pkp.. Kandungan 3bln baru start bukak buku dan amik date appointment. Semuanya melalui wasap.. Ini utk mengelakkan klinik menjadi sesak..

saya buat test dekat rumah 3 kali positif, pastu pegi klinik nk pastikan, scan ada baby cun masa tu dah 6 minggu terus buka buku pada hari tu juga. better kakak buat sebelum 12 minggu kehamilan. takut kene bebel dgn doktor klau lmbat.

Lps tau pregnant, sy terus call kk utk booking appointment... Skng kena ikut turn, x boleh terus redah je... Dlm sbln jgk baru dpt slot.. Sebaiknya sblm 12w dh ada buku pink..

Saya buka buku pink masa 7 weeks. Tapi that time, tak nampak lagi sac baby. But buku pink still buka. btw, saya pergi gov clinic 😊

depends pada klinik sis.. sekarang ni musim pkp semua kena appointment.. better pegi klinik terdekat untuk dapatkan appointment

Selepas menggunakan ujian kehamilan didapati mengandung boleh buka buku Pink sudah.

nurse cakap buat awal lagi bagus. masa saya pregnant dulu, 6minggu dah buat. ☺️

8 minggu ke atas dah digalakkan puan. Ada tempat tk bagi tunggu sampai 12 minggu.

3y ago

12w