darah berserta lendir telur

tumpang tanya , kandungan 5w ada keluar darah dan lendir macam putih telur . kenapa ye ? sbb hormon ke ?#bantujawab #SeriusTanya #newmom

8 Balas

Masa saya 6w dulu pun spotting tiap kali long drive atau banyak bergerak. Pergi swasta ambil duphaston. Week 8 keluar lagi pergi klinik pakar cucuk ubat kuat rahim alhamdulillah okay. Apa apa pun terus pergi klinik atau hosp jangan tunggu sebab awal kehamilan kita tak kuat lagi 🫶🏻 semoga dipermudahkan 🫶🏻

Haritu sy 6 weeks ada spotting sikit. Dr kata kemungkinan implantation (proses penempelan). Tp disebabkan saya high risk, dr suruh saya pergi KK sebb kes saya pun blh jd ‘threaten miscarriage’. Dr supply duphaston dekat saya. Blh makan sampai kandungan 12 weeks

Apa2 kluar darah msa pregnant x normal sis, xda sbb hormone ka apa kcuali yg nk dkt bersalin then kluar darah ja normal sbb dh nk bersalin. Jd sis cpt2 jumpa Dr utk monitor kandungan sis, klu klinik kesihatan x brapa nk layan pergi swasta.

sama mcm saya... keluar darah campur lendih..masa tu 5weeks..tpi bila scan tk nampak pape.. sedih rasa hati.. tapi sampai sekarang sy tkada turun darah... sy tak pasti sy pregnant atau tak.

1mo ago

bulan depan baru sy scan.. sama Ada.. Ada atau tak..kalau ikut sekrang sy da 13weeks...

klau awal² preggy apa2 discharge bserta dgn darah direct pegi hosp awk..

bila da ada keluar darah tu kene cepat cepat jumpa doktor

tak tahu. jumpa doktor minta check.

pergi check kat klinik sis