Bolehkan makan panadol?

Tumpang tanya ibu2 sekalian..kalau tengah mengandung 10 weeks boleh tak makan panadol ni. Saya close contact dgn suami sy +ve covid. Saya dh buat swab test dh. Sekarang badan saya rasa panas dalam dan sakit kepala. Saya tanya nurse KD tempat saya check up selalu dia kate tak berani nak cakap sebab kalau atas 13 weeks boleh makan panadol tu..bawah 13 weeks die tak berani nak jamin. Mohon pandangan ibu2 semua siapa ada pengalaman..

Bolehkan makan panadol?
1 Balas

Doc prnh ckp if pregnnt skit kepala or demam boleh mkn panadol biasa je. Tiada mslh . Sye bru2 ni prgi klinik sbb sakit sngt kepala sye dpt paracetamol 650mg