Baby 4 bulan berkahak

Tumpang tanya baby berkahak nak buat apa eh bagi dia cepat lega ? Atau ubat ap2? Dah neb tapi masih berkahak lagi bila dia bernafas masih bunyi 🥲 risau saya #firstmom atau ada minyak yg boleh keluarkan kahak sapu kt badan ke tolong suggest,

5 Balas

sama mcm baby sy, dah seminggu berkahak.. baby baru 45 hari x reti keluarkan kahak lg, jenuh sapu cream herbal tropika, minyak asmak, drop hidung dapat la kurangkan tp masih ada... dah bawak emergency cek semua ok je malam bunyi kahak kuat, tidur mcm berdengkur, mungkin musim sejuk mlm kat sini hujan, dr kata jgn kene kipas direct, elak aircond.. g klinik ambil neb pun sama kurang sekejap pastu balik umah jadi balik, last² smlm tukar susu baru lega, hari ni dah x ada bunyi kahak tu.. harap² serasi la, dia x berapa suka susu tu tp haus dia minum jugak..

9mo ago

@Nadia minyak cengkih tu ye, dah order, tunggu brg smpai.. harap² menjadi

situasi kte sme.. da amek neb.. da sedut kahak.. even da peg emergency dpt la ubat tp still x baik2.. mndi air suam+ lemon, gne mnyak bawang putih, mnyak cengkih.. masih sme.. spray sterimar pn sme.. sye pun da x tw nk wat ape.. tiap kali gi klink, Dr ckp paru2 dye ok..

9mo ago

bru msuk stahun.. lpe plak jenama ape.. tp jenis yg roll on

Cuba minyak/patch jenama raed..sy guna tu dr baby cuma patch tu utk 3 bln ke ats..sbb susu jenis berlendir so cpt berkahak..jdnye lps guna Raed alhamdulillah..dpt hilangkn batuk dn selsema jgk

9mo ago

ouh ye ke kena cuba yg lain lh pulk tu..

saya guna minyak cengkih tu ,sapu2 sikit je alhamdulillah serasi .. nak jimat cari dalam shopee punye https://mycollection.shop/ngoderonline

sy pkai minyak AOW kt anak. jadi . hilang dh bunyi grok2 dia tu

9mo ago

sapu kt belakang, dada, leher, tapak kaki.. btg hidung sy letak sikit kdg2