Sunat perempuan

Tumpang tanya, anak perempuan saya dah nak masuk 3 bulan tapi belum sunat lagi. Umur berapa ya elok sunat anak perempuan? 3 bulan masih boleh lagi ke takut dia rasa sakit sangat pulak sunat lambat. #ingintahu #firstbaby

36 Balas

Saya tak buat sunat baby perempuan. Doctor saya tak encourage, and benda tak wajib. Saya dan husband pun setuju tak perlu buat sebab tak ada benefit untuk anak pun. Tapi terpulang kepada ibu bapa tu sendiri. Ada yan buat sebab tradisi, agama, tapi saya memilih untuk menghentikan bersunat untuk bayi perempuan sebab tiada bukti kebaikan pada perempuan.

1y ago

betol tu sis Amalina..mmg melayu..tp xtau dia islam tu mcmane.. byk yg sekular pun sekarang..hati2 moms ..semoge kite berada dalam lindungan Allah & dijauhkan drp fahaman2 yg tidak betol & yg bertentangan dgn ajaran Islam.