Salam momies, nak tanya siapa yang ada pcos dan berjaya hamil? Ada tips x? Saya dah berurut

Tukang urut cakap saya punya peranakan dah jatuh dan dah urut naikkan balik..saya dah rasa perbezaan lepas urut dah xsakit pinggang semua tu..sekarang makin membaik alhamdulillah..hmm saya berdoa semoga saya dipermudahkan nak ada zuriat sebab saya mmg tgh down sekarang 😭#pleasehelp

5 Balas

kalau boleh jangan stress tau. saya dpt tahu ada cyst 4/21, bulan 7/21 cyst dah takde. lepastu saya tak jaga makan. tiba tiba bulan 3/22 doktor detect saya ada pcos. down jangan ckp la sb tak amik ikhtibar dari apa yang jadi sebelum tu. lama juga baru saya ikhtiar, bulan 9/22 baru saya kurangkan manis, kurangkan fast food, air gas, saya minum jus delima + folid acid. saya tak fikir sangat pun pasal anak sb husb pun belum ready waktu tu cuma ikhtiar untuk hilangkan pcos. masuk je tahun 2023, husb dah ready, alhamdulillah bulan 3/23 saya +ve pregnant. inshaAllah dgn izin Allah. jangan stress stress tau! jaga makan ye! jangan lupa follow up dgn doktor juga!

elakkan stress. lagi awak stress lagi hormon awak unbalance. awak kena enjoy apa yg awak buat. bila awak dn pasangan tak fikir. tup2 muncul malaikat kecil dlm rahim awak.

8mo ago

betul. bila tak fikir, tiba tiba Allah bagi. waktu tu rasa bersyukur sangat sb mmg nak tapi taknak fikirkan sangat. enjoy je life berdua!

Saya ni tukang urut siap ckap susah nk mngandung skali bulan depannya test upt positif🤣 kena stop makan fast food, air manis & kurangkan berat badan

awak tak boleh stress ataupon down. bila awak stress lagi akan kacau hormon.

Ade follow up dgn Dr utk pcos x?