baby berkahak dan selesma

tolong sy mcm mn nak hilangkan kahak baby dgn selesma baby sy baru 1 bulan 8hari.. risau sgt dgn dia tdr ada bnyi#seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

Selesema kena guna sterimar atau sea water kat hidung baby. Lepas je sembur, kena sedut keluarkan hingus. Untuk kahak pulak, ibu kena rajin tepuk cupping dekat badan baby. Biar rongga rongga terbuka so kahak senang loose. Nanti kahak keluar ikut jeluak susu atau najis.