Bayi newborn susah sendawa

Tolong share care nak sendawakan baby mudah..jarang sekali baby saye burppp sampai menangis tak selesa perut?lepas menyusu je terus tido takde sendawa dah walau berape lame pun saye try..stress kadang tunggu sendawa tak de hasil😔😔#pleasehelp #firstbaby

4 Balas

sy ada baca , baby ni kalau dh pndai duduk x perlu sendawa dh . sbb angin pandai keluar sendiri. Jadi sy dudukkan je baby sy lepas menyusu 😂 senang lg cmtu . Cuba tunggu 5-10 minute. Klw x keluar jg , maybe angin dia keluar tp x jelas. lebih dari tu , tidurkan je dia.

3y ago

sis cuba dudukkan baby time berape bulan?