Saya terminum air kotak nenas sbb ingat kan air mangga.bahaya tak😫da separuh kotak da.sekarang 27 week

Tolong saya yer #firsbaby

7 Balas

bak kata dr emelda. baby duk dalam rahim. bukan di perut..hehe.. InshaAllah tak ada apa2. sy dulu makan nenas, mkn durian dlm kuantiti yg byk masa trimester 1st, alhamdullilah xda apa2.. lagipun dah 27weeks. InshaAllah kuat dah baby tu. 🤭😊

3y ago

Hehe kan. Sy mkn nenas masa pregnant. Sbb sy mmg suka. Lg pun nenas byk khsiat n tak de kajian scientific kata boleh sbb keguguran. Boleh baca reseach omputih. Diorg kata nenas buat gugur ni myth aje

depends to individual..sesetengah org okey rahim kuat sesetengah gugur sbb nanas tu tajam..sye sendiri dlm tempoh 2 bln ni dah 2x jatuh kaki trseliuh alhamdulillah Allah masih pelihara baby sye..bab mkn tajam² pon alhamdulillah okey xde mslh

So far doc tak cakap pon bahaya. Saya pernah je termakan biskut tart nenas masa awal pregnaancy, tak sedar duk sedap makan, dah nak abis baru teringat eh tu tart nenas.. janji tak de tumpah darah, baby kicking.. so semua ok ☺️

3y ago

tart nenas tu ok je. sebab bukan direct nenas yg maybe tajam sikit

Insyaallah tk de apa.. Selalunya 27week ni kandungan dh kuatt.. Tgk badan mcm kakak saya mkn nenas time pregnant pun elok je.. Kalau risau, lepas ni elakkan je 🥰

3y ago

Thankk you yunk❤️

Takde masalah lah minum air kotak nenas. Jangan risau okay 😂

takde apa tu sis. don't worry

3y ago

Tq awakk❤️

its ok