Hai ibu2 nak tanya ada ka sma mcm saya batuk swktu hamil .skg sya 8week .ada tak petua2 yg ble kngsi

Tolong kongsi dgn saya petua hilangkn batuk . . Mmng tak bole mnum ubt kn 😔

2 Balas

saya baru lega batuk harini alhamdulillah. Sya dh 12w. Batuk teruk sampai sakit perut bwh, risau sgt ke baby. Ibu mertua saya bgi petua, guna madu dgn bwg besar. Bwg tu separuh lpastu potong2, rendam dalam madu. Biarkan sekejap dlm sejam, madu tu akan jadi cair. Haa awak minum guna sudu plastik. Sya minum pagi sesudu, ptg sesudu, mlm sblm tidur sesudu. jgn minum air lepas tu. biar sekejap. Alhamdulillah hilang batuk teruk saya tu, tidur smlm nyenyak sgt. Awk boleh cuba

ndk tau lh Plk Klau sis pi klinik kali di kasih ubat...saya bnyak kan minum air suam² Alhamdulillah...