Berat badan makin turun

Tolong bantu saya. Berat saya makin turun sedangkan spnjang pregnancy kne naik ikut yg nurse bagitahu. Sy dh cuba makan bnyak tp tetap tak berselera sangat. Akan effect pd baby ke kalau berat menurun ?

5 Balas

saya berat turun 2.1kg.. makan selera ja kadang bertambah ..malam-ii pun makan jugak..berat makin turun.. tak tau nk buat apa dah .. timbang kat rumah pun sama makin turun😅alahan pun dah tak dek..

5mo ago

hahah sama kita. makan dh selera skrg tp berat turun jgk. kdg lepas mkn ada jgk muntah sbb angin pstu rasa ruginya hilang 200gram😂

Saya turun 10 kilo, tp doktor kata normal sbb tgh alahan teruk. Kalau takbole makam pastikan bole minum je. Minum milo ke nestum ke untuk ganti tenaga tu

berat sy turun smpai cecah 20w sbb alahan. lps dari tu baru naik slow2, masa scan alhamdulillah bby baik2 saja

sy pun turun 3kg nurse kata byk sgt turun. skg 14w5d hmm.. kena repeat klinik 2minggu skli😭

5mo ago

Saya turun sekilo pun nurse risau. Next month scan harap ok

kdang rasa mcm x logik kan berat makin trun tapi berat baby mkin naik haha