Baby tak nak air masak

Tolong bagi idea, cara untuk bagi anak minat utk minum air masak, kadang2 satu hari tak minum pun air masak, umur 7bulan 11 hari

7 Balas

Ini cara suami saya la. Anak saya dr 6bulan mmg susah nak minum air masak. Kalau bagi dibuat main je. Sekarang da 16bulan, cara suami letak air masak dlm botol susu dia. Mmg suami tak offer susu kat dia. Dia menangis, nak tak nak, dia minum air masak tu Sbb haus. Tapi xda la xbg susu langsung. Gap selepas mkn smpai next meal. Skrg ni, kiri kanan botol kt tgn dia. Satu botol susu, satu botol air masak.

Anak saya pon sama x berapa suka air masak. So apa saya buat, saya campur orange dalam air tu, kdg2 ada orange ada strawberry. Bg air tu ada rasa. Nnt bila dia nampak botol tu ada kaler2 isian buah dalam tu dia jd minat nak minum.

sis try bagi air masak atau sejuk dalam botol straw...ataupon botol hat warna warni kot2 dia maw minum...

2y ago

Dah try, tak jalan juga

kalau ada bajet, boleh tukar ke filter. alternatif lebih berkhasiat utk keluarga jugak

Cuba bg air masak sejuk. Ank sy mcm tu

try campur glucose dgn air nasak

cuba bagi yang sejuk.

2y ago

Taklah. Air sejuk bukan penyebab baby kembung.