baby 7 months

No tnya mami2 kat c ni baby 7 bulan blh mkn puri jagung and bubur tomato ka? Ada sesiapa Pena bt tuk baby sndri tak

1 Balas

Saya baca ade anak yang perut taktahan, kembung kalau makan jagung. Tapi sis boleh cuba, kukus jagung, blend dan tapis sebab jagung banyak serat takut baby tak selesa makan. Bubur tomato tu bubur nasi+tomato ke? Biasa orang buat jadi puree untuk tumis, 10 months keatas. Kalau tomato saje takut baby taknak sebab masam hihi

5y ago

MIL yg suggest tp saya ragu2 so sy try google Tp x dpt info sngt tu la nk tnya2 OK tak bg jagung n bubur tomato tu 😅 anyway thanks bgi2 pendapat