Hai..saya ibu pjj. Urus baby sorang plus bekerja. agak kerap jgk sye menangis dpn baby ble penat sgt

Tkpe ke utk baby ble tgok ibunye menangis? Takut baby merajuk pulak. Tapi cara hilang penat and stress dgn nangis jela. #1stimemom #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

hai mommy...sy pn ibu pjj, urus baby sorg & bekerja..sy fhm sgt perasaan puan..tp sy penah trbaca..baby boleh fhm emosi ibu..so better elakkan mngs dpn anak..kesian ank..tgk mommy dia sedih2..sy pn penah jgk breakdown depan anak..tmbh2 bila kita tgh serabut, byk keje xsiap lg, anak lak meragam..dgn kita skali meleleh2 air mata kan..anak lak tgk je muka mama dia bila mama dia ngs... cara sy, kalau sy rs cmtu..sy akan peluk erat anak, usap kepala dia, cium dia, tenung muka anak...mmg rs mcm dpt semangat..anak la penguat semangat kita...sy ngs jgk kdg2..tp mlm2 bila anak dh tdo.. 😅 ngs tu perlu jgk..br kita rs tenang sikit kan..apapun semoga puan dan saya dpt akhiri hidup pjj ni...smoga dpt sbumbung dgn suami.. aamin.. ❤