Buka buku pink

Any tips sblum buka buku pink ? 2nd baby .. ase macam nerves jgk . Agak lame jarak 5tahun ase segan jgk time doc cek ape2 .. adakah malam sebelum pergi kk tu kna pantang manis ? Sy is confused 🥴 #ingintahu #Buntu #bantusharing #SeriusTanya #hamil10week

13 Balas

sy plk jarak 6tahun mmg nervous 😂 sy bagitau terus kat misi sy lupa dh apa yg kena buat masa pregnant , misi gelakkan je dia ckp xpe klau xfaham apa2 tanya je sbb benda normal 😆 masa buku pink sy xde pantang apa2 waktu nk minum air gula je awal2 tu pantang benda manis last2 lekat gdm jgk skrg dok buat bsp 2minggu sekali 😂

Xde pantang pape. Utk buka buku dia check BP, hb tu yg penting.. Yang lain ikut je arahan misi bertugas. Saya baru je lepas buka buku 2 minggu lepas. minum air Gula 2 hari lepas. Second pregnancy. Jarak kurang dari 2 tahun. Tapi excited nk tahu gender baby. Harapnya baby girl 😊

3mo ago

haah bersalin normal

sy dh lebih 7tahun sis pregnant ke3 lpas keguguran...rezeki allah sy xsngka...siap citer g nurse semua dh lupa..nurse gelakkn sy n siap nk senaraikan ape kena buat..hihihihihi sy siap ckp sakit bsalin pun sy dh lupa..siap kata melampau smbil ketawa...semoga urusan kite semua dpermudahkan..aamiin3

Saya jarak 11 tahun pregnant anak ke-3. Saya cakap dekat nurse yg saya dh lupa rasa pregnant & cara nak bersalin. Nurse gelak jer. Siap ada nurse luahkan perasaan yang dia pun sedang berusaha untuk dapatkan anak yang kedua & belum dapat rezeki. Semoga dipermudahkan urusan awak hendak-Nya 🤲🏼

sy jarak 8tahun ank ke2. msa buka buku sy btau je sy ad sejarah gbs ank prtma..mmg hritu juga dktor cek swab,huhu..malu juga tp mmg stndby awl2 buang apa yg patut bhgian faraj tu.. pastu bw bku pink ank prtma utk rujukan..sejarah lepas, scan..bby..tu je.. xda apa pun..

Saya pun jarak anak kedua dan Tiga 6 tahun. Tak segan, Tapi nervous itu adalah. dah lama tak pergi Klinik untuk checkup pregnancy. 😊 Tak perlu pantnag or puasa. Just pergi buat buku Dulu. nurse Akan bagi date untuk check gula.

pantang benda manis / puasa mkn tu mungkin nnt bila nak buat test gula..kalau nak buka buku je takde mslh pon..sy mula2 buka dl online..doc kk interview kat gmeet je..then set appointment 1st checkup bila..time tu amik buku..

Tahniah mama utk second baby.. Doakan sye juga ye second baby after 5 years anak first.. Sye g scan baby mse 8minggu ade heartbeat boleh buka buku dh tu sebelum kandungan 13 Minggu 😇

First of all, awak call dulu KK mana yang awak nak pergi. Cakap nak set appt untuk bukak buku pink. Nanti dari situ dia akan explain dekat awak apa kena bawak, apa kena buat semua.

mcm sy mse nk buat buku pink utk ank kedua ,kena bawa buku pink yg lame dgn surat nikah itu klau kat tmpt sy lh...n kne tunjuk tarikh kita vaksin klau yg amik vaksin sblm ni